Skip to main content

Heb je een gepolierde of gevlinderde betonvloer in je woning? Dan vraagt deze toch regelmatig om jouw liefde.

Om de duurzaamheid van jouw betonvloer te garanderen en een nieuwe impregnatie te minimaliseren, is het aan te raden om uw betonoppervlak goed en regelmatig te reinigen en onderhouden.

Binnenvloeren

 • Stofzuigen verwijdert niet al het vuil van jouw vloer. Daarom is minimaal één keer per week jouw betonvloer dweilen ook nodig. Gebruik een propere microvezel doek met twee emmers, één voor het schone water met een scheutje L&C Clean en één voor het vuile dweilwater. Nadien kan je de vloer nog voeden met L&C Maintenance.
 • Wees voorzichtig met zuren en basen, deze kunnen een reactie geven met de kalkhoudende stoffen in de cement. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals ammoniak, gootsteenontstopper of chloor. Die tasten je vloeroppervlak aan en resulteren in een dof uitzicht.
 • Ook kalksluier mag je zeker niet met een kalkoplosser of schoonmaakazijn verwijderen. Morste je oliën of vetten? Verwijder ze meteen met lauw water en L&C Clean. Zo voorkom je kringen en vlekken.

Buitenvloeren

 • Maak geen gebruik van een hogedrukreiniger op je betonvloer. Deze kan de toplaag van je betonoppervlak aantasten.
 • Het is aan te raden om af en toe uw oppervlak te schrobben met een schobborstel om het hardnekkig vuil van jouw betonoppervlak te verwijderen.
 • Voor het reinigen gebruik je best lauw warm water met de zeep van betonwerken L&C Clean. Ons product heeft een optimale ontvettende werking zonder jouw vloer te beschadigen.
 • Voor het maandelijks onderhoud gebruik je best lauw warm water met betonwerken L&C Maintenance.  Deze zal uw vloer optimaal voeden.

Wanneer reinigen?

Binnen

Afhankelijk van het gebruik of de vervuiling op het oppervlak, adviseren wij wekelijks je vloeroppervlak te reinigen. Voor het beste resultaat is de combinatie stofzuigen en dweilen met een microvezeldoek aan te raden.

buiten?

Wij aan om maandelijks uw betonoppervlak af te spoelen met de tuinslang. Bij zware vervuiling kan je L&C Clean gebruiken het vuil te verwijderen. Nadien kan je het betonoppervlak het beste voeden met L&C Maintenance.

Wanneer onderhouden?

Dit raden we bij binnen- als buitenvloeren maandelijks aan. Cruciale momenten om uw buitenvloer te onderhouden en voeden is begin van de lente en einde van de herfst.

Werkwijze reinigen/onderhouden

Voor het reinigen/onderhouden

Alvorens u het vloeroppervlak gaat reinigen/onderhouden, dient u het zichtbaar vuil te verwijderen met een borstel en/of stofzuiger.

Tijdens reinigen/onderhouden

 1. Verdun de L&C Clean of L&C Maintenance (zie mengverhouding bij product beschrijving).
 2. Breng de L&C Clean of L&C Maintenance aan met een zuivere microvezel dweil.
 3. Bij een NORMALE reiniging/onderhoud dient u niet na te spoelen met lauw warm water. Waarom best niet naspoelen? Zodoende kunnen de producten zich beter een weg in de beton vinden en optimale werking garanderen.
 4. Bij een intensieve reiniging/onderhoud of bij oppervlakten waar voedsel wordt verwerkt, dient u wanneer het product is ingetrokken in het oppervlak goed na te spoelen met lauw warm water.

Na reinigen/onderhouden

Reinig zeer grondig met lauw warm water de gebruikte materialen en gereedschappen.

L&C onderhoudsdienst

Indien je het zelf niet ziet zitten om je betonvloer op regelmatige basis te onderhouden, dan kunnen wij ook een onderhoudsservice voorzien.

Met een jaarlijks abonnement zorgen wij er voor dat jouw waardevolle betonvloer goed gereinigd, gevoed en onderhouden wordt.

Voor alle gemakkelijkheid bepaal jij de frequentie van onze bezoeken en wij zorgen ervoor dat je langdurig optimaal kan genieten van je betonvloer.