Skip to main content

Niet duur, wel duurzaam. Betontoepassingen scoren goed op de duurzaamheidsbarometer. Ze bestaan voor het merendeel uit natuurlijke materialen zoals zand, steenslag en een klein deel water en cement.

Mits het juiste onderhoud gaat jouw betonvloer decennia mee!

Polybetonvloer

Interesse in een gepolierde betonvloer? Kies voor een massief gegoten betonplaat van minstens 15 centimeter dik.

Is het beton gestort?

Dan gaan we het na uitharden te lijf met vlindermachines. Ijzeren afwerkbladen roteren de toplaag glad en egaal. Daarom spreken betonexperts onder elkaar ook over een ‘gevlinderde betonvloer’.

Voordelen:

  • naadloos
  • natuurlijke uitstraling
  • nooit meer last van onkruid
  • geen verzakkingen
  • verschillende kleuren en vormen

Geïmpregneerde betonvloer

Garantie op een vlekvrije ondergrond? Die krijg je van de geïmpregneerde betonvloer!

We gebruiken de modus operandi van een polybetonvloer, maar na 4 weken na plaatsing wordt de vloer zachtjes gepolijst en brengen we in de licht geopende oppervlakteporiën een vocht- en vetwerend middel aan.

De betonvloer absorbeert dit middel in de bovenste laag, maar er blijft ook nog een belangrijke restant bovenop liggen. Wat het schoonmaken een handje toesteekt.

Deze toplaag vraagt om de zoveel tijd een onderhoudsbeurt.

Gepolijste betonvloer

Wil jij een betonvloer met glanzende uitstraling, bestand tegen indringing van vocht?

Zet dan alvast de gepolijste vloer op jouw lijstje. De opbouw van deze betonvloer is gelijkaardig aan die van een polybetonvloer. Maar hier behandelen we de toplaag nog doortastender, waardoor de oppervlakteporiën verdwijnen.

Leuke extraatjes

Je kunt hiermee een gladde peper-en-zoutstructuur naar boven brengen. En wat een onderhoudsgemak …

Uitgewassen betonvloer

Voel je wel iets voor een rustieke betonvloer? De uitgewassen betonvloer is een standaard betonvloer waarbij we de toplaag deactiveren.

Het houdt in dat we over het vers gestorte beton een oppervlaktevertrager vernevelen. Daardoor verhardt de toplaag niet. En kunnen we ze met een hogedrukreiniger op het juiste tijdstip wegspoelen of ‘uitwassen’.

Het resultaat?

Een rustieke uitstraling dankzij het zichtbare grind, basalt of zandsteen. En hoe dat er precies uitziet, bepaal jij! De soort, de kleur en de korrelgrootte van het steenslag vermengen we naar jouw wens. Ook de mate waarin de steentjes aan de oppervlakte komen, kun je sturen: micro, normaal of ruw.

Geborstelde betonvloer

Ben je op zoek naar een solide antislipbetonvloer? Of wil je een bepaalde zone, bijvoorbeeld waar vocht of hellingen voorkomen, meer grip geven? Dan bewerken de nog niet helemaal uitgeharde toplaag met een borstel. De breedte van de groeven die daardoor ontstaan, bepaal jij.

De geborstelde betonvloer leent zich bij woningen perfect voor terrassen of opritten.

In een logistieke omgeving wend je dit vloertype vlot aan in loodsen & als stalvloer. De geborstelde betonvloer voorkomt dat dieren met gladde hoeven uitglijden.

Printbetonvloer

Interesse in een gepolierde betonvloer maar mag het net ietsje meer zijn? Dan kies je misschien wel voor een printbetonvloer.

De opbouw is dezelfde als bij een polybetonvloer, maar de toplaag werken we af met stempels die in de toplaag gedrukt worden. Zo ontstaat een imitatielook van natuursteen, hout, kasseien of klinkers.

Een printbeton brengt het beste van de 2 werelden samen, deze betonvloer is namelijk erg duurzaam in vergelijking met originele klinkers, tegels of kasseien. Deze kunnen immers verzakken en onkruid kan er niet door groeien.

Glasvezel betonvloer

Een steengoede en supersterke optie is de betonvloer met glasvezelwapening. Dit materiaal heeft ten opzichte van ijzeren wapeningsnetten enkele belangrijke voordelen:

  • lichtgewicht
  • makkelijker in moeilijk bereikbare plaatsen
  • niet zichtbaar in de toplaag
  • vermindert de kans op “haarscheuren”

Deze pro’s verhogen de efficiëntie waarmee we kunnen werken. En geven een evenwaardig of zelfs beter resultaat dan de standaard bewapende betonvloer.

Betonvloer met sealer

Bij het coaten van betonvloer wordt er een speciale laag van kunsthars op de vloer aangebracht. We spreken ook wel van sealen.

Het verschil met impregneren is dat de coating niet in het beton trekt maar dat het een vaste ondoordringbare laag vormt op de beton zodat deze volledig gesloten en waterdicht wordt, in tegenstelling tot een geïmpregneerde vloer. Bovendien maakt de sealing de betonvloer meer duurzaam en onderhoudsvriendelijker.

Je kan kiezen voor een transparante sealer, maar ze bestaan in alle verschillende kleuren en kan het uitzicht van de betonvloer iets meer spiegelend maken.

Meestal wordt de coating aangebracht op industriële betonvloeren waarbij er hoge eisen worden gesteld aan de vloeistofdichtheid en chemische bestendigheid van het beton.

Betonvloeren renoveren

Is je betonvloer vervuild geraakt met vlekken? Of geeft hij stof en vuil af? En is die ooit zo glanzende vloer een doffe ondergrond geworden? Doorheen de jaren hebben wij talrijke behandelmethodes voor beton ontwikkeld waardoor bijna elke betonvloer opgewaardeerd kan worden. Beschadigde, vervuilde of verkeerd afgewerkte betonvloeren kunnen wij vakkundig herstellen.

Jouw betonvloer ziet er daarna weer als nieuw uit en is bovendien weer waterwerend en slijtvast voor vele jaren.

Voordelen:

  • In een korte tijd weer gebruiksklaar
  • Voordeliger dan een nieuwe (beton)vloer
  • Professionele afwerking
  • Behoud van de originele (beton)vloer
  • Nieuwe uitstraling, finish en/of kleur

 

L&C onderhoudsdienst

Indien je het zelf niet ziet zitten om je betonvloer op regelmatige basis te onderhouden, dan kunnen wij ook een onderhoudsservice voorzien.

Met een jaarlijks abonnement zorgen wij er voor dat jouw waardevolle betonvloer goed gereinigd, gevoed en onderhouden wordt.

Voor alle gemakkelijkheid bepaal jij de frequentie van onze bezoeken en wij zorgen ervoor dat je langdurig optimaal kan genieten van je betonvloer.

Referenties

Vragen? Laat ze ons vandaag nog weten