Skip to main content

L&C Beton-en Bouwwerken BV

Corbeillestraat 27
2235 Hulshout

Lars: 0475 73 74 83
Jens: 0494 88 88 84

info@betonwerkenlenc.be

Btw: BE0772.348.246

Lars Claes
zaakvoerder

Jens Laeremans
zaakvoerder

Veel gestelde vragen

Het plaatsen van de betonvloer neemt gemiddeld 2 tot 3 dagen in beslag afhankelijk van de grootte van de werf. We starten eerst met de voorbereidende werken waaronder het plaatsen van bekisting  en het aanbrengen van de wapening. Daarna is het tijd om de vloer te storten en volledig tot in de puntjes af te werken.

Betonvloeren mogen niet te snel drogen om scheurvorming te voorkomen. Een klein gedeelte van het vocht mag verdampen, maar beton moet ook een klein beetje vochtig blijven om goed uit te harden.

Na 1-3 dagen mag je over de vloer wandelen, maar wacht minstens 3 weken vooraleer je (zware) meubels of puntbelastende objecten op de vloer of het terras plaatst. Na 28 dagen is het uithardingsproces compleet.

Betonvloer valt prima te combineren met vloerverwarming, maar ook zonder voelt de vloer niet koud aan. In tegenstelling tot tegels, heeft beton een hoge thermische massa wat het materiaal een goede isolator maakt en daardoor warmer dan tegels doet aanvoelen.

Een betonnen vloer was oorspronkelijk ontworpen voor industriële toepassingen dus is daardoor ook uitermate geschikt om tegen een stootje te kunnen in je woning.

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen en lauwwarm water voor je vloer of je terras en je hebt er jarenlang genot van. Verwijder vlekken meteen met veel water en L&C Clean.

Grijp nooit naar javel of zure schoonmaakmiddelen zoals azijn of anti-kalkproducten. Boen je vloer regelmatig met ons beschermend en voedend product L&C Clean, we adviseren je hierover uiteraard uitgebreid ter plaatse.

Wanneer de waterdoorlaatbaarheid een probleem is kunnen wij stroken tussen de vlakken voorzien. Hierdoor blijft het regenwater op jouw domein en ook hier kan je jouw fantasie de vrije loop laten gaan.

Betonvloeren zijn op verschillende vlakken mogelijk, dus ook opritten. Met als grootste voordelen een uniforme uitstraling en geen kans voor onkruid om te groeien zoals bijvoorbeeld tussen tegels.

Onze prijsoffertes zijn steeds helemaal gratis en vrijblijvend.

Maak een afspraak