Skip to main content

L&C staat voor Jens Laeremans & Lars Claes, beste vrienden en bedrijfspartners, en we zijn ware vakmannen die zich met de grootste toewijding op elk project storten.

We groeiden op in de sector en zetten onze passie voor de stiel samen om in L&C betonwerken.

Concrete oplossingen

Je kan op L&C vertrouwen om je totaalproject van begin tot eind in onze vakkundige handen te leggen, van voorbereiding tot realisatie.

Als pure perfectionisten werken we uitsluitend met de meest hoogwaardige kwaliteitsmaterialen, nemen we uitgebreid onze tijd voor elk project en werken we tot op de millimeter nauwkeurig.

Daarbij hanteren we een snelle responstijd, overlopen we tijdens een afspraak uitgebreid al je persoonlijke wensen en adviseren we een aanpak op maat van jouw woonstijl en verwachtingen.

Elk detail moet kloppen.

Keiharde expertise

Betonvloer past niet alleen uitzonderlijk goed bij een moderne woning, ook voor meer rustieke woningen zijn er afwerkingen mogelijk passend bij de stijl.

Gekleurde vloeren waarbij de beton volledig in de massa gekleurd is, of een uniek ingezaagd motief, de opties zijn eindeloos.

Onze gepolierde aanpak

Ondergrond controleren

Voorzie altijd een diepte van minstens 15 centimeter! Idealiter laat je deze dieper uitgraven en verharden met vastgetrild steenslag tot op het gewenste niveau. Dit nemen wij ook graag op ons.

Bekisting construeren en plaatsen

Je bedenkt het, we maken en plaatsen het! Tot op de millimeter precies. Door gebruik te maken van de stelling van Pythagoras en de bekisting perfect winkelhaak te plaatsen, garanderen wij je een exacte realisatie in alle maten en vormen.

Wapeningsnetten aanbrengen

Laat je een buitenvloer gieten? Dan verstevigen we de basis met wapeningsnetten van 8 millimeter dik. Die dikte kan variëren afhankelijk van de beoogde toepassing van jouw betonvloer.

Beton storten

We gieten je beton uiterst rustig en nauwkeurig. Eventuele hellingen voor afwatering registreren we vooraf in onze laser. Zo controleren we tot op de millimeter de hellingsgraad en effenheid van jouw betonvloer.

Betonvloer polieren

Dit is het glad maken en verdichten van jouw betonvloer. In welke mate dit gebeurt? Dat hangt af van de toepassing en de gewenste esthetiek. We informeren je vooraf voldoende, ondersteund met beeldmateriaal.

Betonvloer inzagen

Bestrijkt jouw betonvloer een oppervlakte van meer dan 20 vierkante meter? Dan voorzien we een krimpvoeg. Anders gaat je vloer vroeg of laat scheuren en barsten vertonen. Die krimpvoeg zagen we in tot op een derde van de dikte van jouw vloer en ook in alle hoeken.

Beton kleuren

Beton is een samengesteld natuurproduct met wel vijftig tinten grijs. Ook andere kleuren brengen we aan in de massa. En dus niet als een couche erbovenop. Vooraf tonen we je graag de waaier aan mogelijkheden. met stalen of op onze referentieadressen.

Onderhoud

Een gepolierde of gevlinderde betonvloer vraagt regelmatig om jouw liefde. Binnen best wekelijks stofzuigen en dweilen met idealiter een microvezeldoek. Buiten om de maand even schrobben met onze L&C Clean producten. Hoe beter je dit doet, hoe langer je een nieuwe impregnering uitstelt.